„ Pénz7 iskola – a tudatosan gazdálkodó diákokért ”

 

Iskolánk a 2016-2017 tanévben egy regisztrációs űrlap kitöltésével jelentkezett a Magyarországon már harmadik alkalommal megvalósuló Pénz7 programsorozat tanóráinak megtartására, s ezzel támogatta a tudatos gazdálkodásra nevelést. A programban résztvevő csoport az iskolánkból az 5.a osztály volt 16 fővel.

A szervezők köszönetként a programban való együttműködésért, visszaigazoló levelük mellékleteként elküldték iskolánknak a „Pénz7 iskola – a tudatosan gazdálkodó diákokért” logót további szíves használatra. A továbbiakban kérték, hogy ezt juttassuk el az intézmény vezetőjéhez is, hogy az iskola minél szélesebb körű kommunikációját segíthesse ez az elismerés.

 20170323 peh01

A Pénz7 2017-es pénzügyi témájú tanóráira a www.penz7.hu oldalról letölthető segédanyagok mellett személyes felkészítést is biztosítottak a szervezők 2017. január és február folyamán. A központi felkészítés helyszíne Budapest volt, ahol korosztályonként (5-6. osztály, 7-8. osztály, 9-11. osztály) az első 50 jelentkező regisztrációját tudták elfogadni. A központi felkészítéssel azonos tartalmú felkészítésekre országszerte több városban is sor került, a Pedagógiai Oktatási Központok helyszínein, az igények felmérését követően.

A programsorozattal kapcsolatban folyamatosan frissülő tájékoztatást olvashattunk a Pénz7 honlapján, a www.penz7.hu címen.

A gyerekek sokféle pénzmegtakarítási lehetőséggel, banki fogalmakkal és eszközökkel ismerkedhettek meg a program során. A sokszínű és érdekes feladat minden gyermek figyelmét magával ragadta és általuk elmélyülhetett a pénzügyi világ rejtelmeiben.

1KÉP

Köszönjük, hogy a Pénz7 programon keresztül együtt tehettünk a magyar fiatalok pénzügyi tudatosságának és vállalkozói kompetenciáinak fejlesztéséért!

2 KÉP vert

 

Forró, 2017.05.20.

Bűdiné Kiss Tímea

  tanár

 

 

 

<<...Vissza